11 ЧЕРВНЯ - ДЕНЬ ШОКОЛАДНОГО ТОРТА "МІСТЕР ГЕРМАН"
Його назва пішла від молочного шоколаду (German's Sweet Chocolate). Якщо перекладати дослівно, то виходить, що шоколад - німецький. Однак в ньому немає нічого "німецького". У 1852 американський кондитер Семюел Джерман (Samuel German) створив абсолютно новий різновид шоколаду, який можна було використовувати при випічці. В оригінальному рецепті використовується, звичайно, саме цей шоколад (що зовсім не заважає нам використовувати інший). Торт відкрив світові Нік Мальгіері (Nick Malgieri) в статті грудневого номера журналу Saveur в 2009 році.
Класичний торт повинен бути тришаровим. Кожен корж випікається окремо.
2. Три круглі форми для випічки діаметром 20 см змастіть кулінарним жиром і присипте борошном.
3. Просійте разом борошно, соду і сіль. Відставте в сторону.
4. У невеликій каструлі нагрійте воду і солодкий шоколад до тих пір, поки шоколад не розтане. Зніміть з вогню і дайте охолонути.
5. У великій мисці збийте 1 стакан вершкового масла з 2 склянками цукру в легкий повітряний крем.
6. Вбийте в крем 4 яєчних жовтки по одному за раз.
7. Вмішайте розтоплений шоколад і ванілін.
8. Вбийте борошняну суміш поперемінно з пахтою. Перемішайте, щоб з'єднати інгредієнти.
9. У великій металевій або скляній мисці збийте яєчні білки до щільності. Вилийте 1/3 в тісто, перемішайте, потім вилийте те, що залишилося і знову перемішайте.
10. Розлийте тісто по підготовлених формах і випікайте 30 хвилин у розігрітій духовці при 175
° С.
Готовність перевірте дерев'яною паличкою.
11. Готові коржі остудіть 10 хвилин в формах, а потім - на решітці.
12. Приготуйте начинку. Для цього в каструлі змішайте 1 склянку цукру, згущене молоко, 1/2 склянки вершкового масла і 2 яєчних жовтки. Нагрівайте на повільному вогні до згущення, постійно помішуючи. Зніміть з вогню. Домішайте кокосову стружку, пекан і ванілін. Начинка повинна бути досить густа, щоб намазати на коржі без розтікання.
13. Зберіть торт, намазуючи начинку на коржі, включаючи верхній.
14. У невеликій каструлі розтопіть шортенінг і напівсолодкий шоколад. Перемішайте до однорідної маси і полийте нею краї торта.
Немає коментарів:
Дописати коментар