11 ЧЕРВНЯ - ДЕНЬ ШОКОЛАДНОГО ТОРТА "МІСТЕР ГЕРМАН"

Його назва пішла від молочного шоколаду (German's Sweet Chocolate). Якщо перекладати дослівно, то виходить, що шоколад - німецький. Однак в ньому немає нічого "німецького". У 1852 американський кондитер Семюел Джерман (Samuel German) створив абсолютно новий різновид шоколаду, який можна було використовувати при випічці. В оригінальному рецепті використовується, звичайно, саме цей шоколад (що зовсім не заважає нам використовувати інший). Торт відкрив світові Нік Мальгіері (Nick Malgieri) в статті грудневого номера журналу Saveur в 2009 році.

     Класичний торт повинен бути тришаровим. Кожен корж випікається окремо.


Час приготування: 1 година. Кількість порцій: 10 - 12

Складові:

1/2 склянки води
120 грам солодкого шоколаду
30 грам напівсолодкого шоколаду
1 стакан вершкового масла, розм'якшеного
2 склянки цукру
4 яйця (окремо жовтки і білки) + 3 яєчних жовтки (збитих)
1 чайна ложка ваніліну
1 стакан пахти(знежирені вершки або молоко, розведене навпіл з водою)
2 1/2 склянки борошна
1 чайна ложка харчової соди
1/2 чайної ложки солі
1 склянка цукру
1 стакан згущеного молока без цукру
1/2 склянки вершкового масла
1 1/3 склянки кокосової стружки
1 стакан подрібнених горіхів пекан(волоський горіх)
1 чайна ложка ваніліну
1/2 чайної ложки шортенінга(кондитерський, кулінарний жир)
Приготування:

1. Розігрійте духовку до 175 ° С.

2. Три круглі форми для випічки діаметром 20 см змастіть кулінарним жиром і присипте борошном.

3. Просійте разом борошно, соду і сіль. Відставте в сторону.

4. У невеликій каструлі нагрійте воду і солодкий шоколад до тих пір, поки шоколад не розтане. Зніміть з вогню і дайте охолонути.

5. У великій мисці збийте 1 стакан вершкового масла з 2 склянками цукру в легкий повітряний крем.

6. Вбийте в крем 4 яєчних жовтки по одному за раз.

7. Вмішайте розтоплений шоколад і ванілін.

8. Вбийте борошняну суміш поперемінно з пахтою. Перемішайте, щоб з'єднати інгредієнти.

9. У великій металевій або скляній мисці збийте яєчні білки до щільності. Вилийте 1/3 в тісто, перемішайте, потім вилийте те, що залишилося і знову перемішайте.

10. Розлийте тісто по підготовлених формах і випікайте 30 хвилин у розігрітій духовці при 175

° С.

Готовність перевірте дерев'яною паличкою.

11. Готові коржі остудіть 10 хвилин в формах, а потім - на решітці.

12. Приготуйте начинку. Для цього в каструлі змішайте 1 склянку цукру, згущене молоко, 1/2 склянки вершкового масла і 2 яєчних жовтки. Нагрівайте на повільному вогні до згущення, постійно помішуючи. Зніміть з вогню. Домішайте кокосову стружку, пекан і ванілін. Начинка повинна бути досить густа, щоб намазати на коржі без розтікання.

13. Зберіть торт, намазуючи начинку на коржі, включаючи верхній.

14. У невеликій каструлі розтопіть шортенінг і напівсолодкий шоколад. Перемішайте до однорідної маси і полийте нею краї торта.

Немає коментарів:

Дописати коментар

0%
0%
0%
0%